Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het opslaan van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid.

U gaat hiermee akkoord doordat u uw zorg door onze praktijk laat uitvoeren en daarvoor een formulier ondertekent. De toestemming bevat in het kort:

1. Het verwerken van persoonsgegevens in ons patientendossier. Dit gebeurt via software van Vertimart.
2. Het verstrekken van uw gegevens aan derden in het kader van de verwerking van declaraties. Dit gebeurt door Infomedics. Meer info vindt u elders op de site onder de kop uw nota.
3. Het verstrekken van uw persoonsgegevens aan andere zorgaanbieders, voor zover dit nodig is voor uw behandeling.
Door dit formulier te tekenen geeft u aan van uw rechten kennis te hebben genomen, en akkoord te gaan met onze verwerking.

Voor verwerking van gegevens zijn verwerkingsovereenkomsten met bovenstaande partijen gesloten.

 

Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

• Uw persoonsgegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.
• Uw gegevens geven wij alleen door aan derden door als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.
• Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
• U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek.
• Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.
• U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom zullen wij in dit geval uw gegevens niet wissen. Wij zullen u gegevens verder niet actief gebruiken.
• U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij zullen u gegevens verder niet actief gebruiken.
• U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.
• U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoonsgegevens.
• Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.
• Al het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.